24 t/m 26 november 2017 | Sint-Stevenskerk | Nijmegen | www.kunstraffinaderij.nl

Zesde multidisciplinaire Art Fair in de Stevenskerk

Kunstraffinaderij 2017 verbindt!

Kunstraffinaderij kondigt een multidisciplinaire Art Fair aan op 24, 25 en 26 november 2017. De Stevenskerk in het centrum van Nijmegen vormt het decor waar 65 geselecteerde kunstenaars uit Nederland en Duitsland hun werken presenteren. Net als voorgaande jaren wordt ook deze zesde editie ondersteund door een afwisselend programma van muziek, theater en dans. Het thema van dit jaar is Verbinding waarbij kunstenaars met verschillende disciplines zijn uitgenodigd om hun werk in relatie tot dit thema te laten zien.

Het thema Verbinding geeft een extra dimensie aan de kunstmanifestatie en loopt als een rode draad door de programmering. Er is onder meer een ouderenproject gestart waarbij er een samenwerking met het Montessori College en het Keizer Karel College is aangegaan. Vanuit het thema Verbinding heeft Kunstraffinaderij tevens alumni van diverse kunstacademies aangetrokken en er is ruimte voor vluchteling kunstenaars om hun werk te presenteren.

Vrijdag 24 november wordt Kunstraffinaderij om 14.00 uur geopend door Bert Velthuis, wethouder van kunst en cultuur in Nijmegen. Tijdens de opening zullen performer Zwaan de Vries en stadsdichter Amal Karam optreden. Montessori College en Keizer Karel College verbinden hun leerlingen met ouderen tijdens het gezamenlijke project onder begeleiding van een kunstdocent. Het resultaat zal te bewonderen zijn in de torenkamer van de Stevenskerk. Tot slot is iedereen welkom bij een presentatie van het NYMA-kwartier en kan deelnemen aan het Ugenda Cultuurcafe. Het hele weekend is er een afwisselend programma in de Zuiderkapel van muziek, dans en theatervoorstellingen. Gedurende de Art Fair zal Blixem de catering verzorgen.

Openingstijden:

Vrijdag 24 november: 12.00-18.00 uur

Zaterdag 25 november 11.00-18.00 uur

Zondag 26 november 12.00-17.00 uur

Entree: €6,- (kinderen tot 16 jaar gratis)  Houd de website en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.