Voor wie levensvragen op een intuïtief beeldende manier wil onderzoeken. In deze dagen kom je tot jezelf mèt en via het scheppen en laten spreken van beelden. Ze zijn aanleiding om thema’s of vragen die op dit moment in je leven spelen te onthullen en in het licht te zetten. Met zien wat was, wat is, wat kan worden. Een levende driedaagse met beeldend werken, gesprek en momenten van StilZijn.

Over mij

Beeldend kunstenaar met ervaring als docent en trainer/coach. Ik startte mijn loopbaan als docent omgangskunde en drama in het onderwijs. Daarna werkte ik als communicatietrainer en coach voor verschillende organisaties. Vanaf 1990 heb ik mij geheel gewijd aan de beeldende kunst. Sinds een aantal jaren richt ik mij ook (weer) op begeleiding van groep en individu. Alle wegen die ik ben gegaan komen daarin bij elkaar.  Zo is mijn werk als begeleider een kunstwerkplaats geworden voor Zin, Zien en Zijn. Vrucht van mijn werk- en levenservaringen.

Uitgangspunten
In het beeldende werken is er ruimte voor alles. Als dat zo mag zijn kun je dingen ontdekken die helpen om een rode draad te ontdekken, een nieuw perspectief te kiezen en betekenis te geven aan je leven. Je stimuleert zo bovendien je creatief en  scheppende vermogen, waarmee je vorm en betekenis geeft aan je leven nu. Het creatieve proces is doen en niet-doen, in- en uitzoomen, bewegen en je laten bewegen. Ja (laten) uitdrukken via de dingen. Daarbij vertelt je intuïtie wat je moet doen, niet waarom.

Aanpak en begeleiding
In mijn begeleiding nodig ik je uit tot inspiratie, de blik naar binnen en de moed te kijken en de waarheid te zien. Ik stimuleer en ondersteun de beweging die daarbij opgang komt. Daarbij maak ik gebruik van verschillende hulpbronnen, zoals tekenen, schilderen, schrijven en collages maken. De ervaring in het hier en nu en de reflectie die daarop, staan centraal. Kernwoorden zijn: concrete opdrachten, met en op jezelf zijn en werken, samenzijn en uitwisseling, StilZijn.

Ik beschouw mijn rol als bondgenoot, als (mede) richtinggever in een creatief samenzijn, waarin zich iets nieuws kan ontwikkelen. Daarbij zet ik in wat ik tot mijn beschikking heb om het tot een vruchtbare ontmoeting te laten zijn.

Zichzelf zijn, maar niet met zichzelf bezig zijn. Buber

Locatie Conferentieoord De Poort
Mooie rustige en inspiratievolle plek in de bossen tussen Malden en Groesbeek  (vlak bij Nijmegen).

De Poort is eenvoudig te bereiken met de auto, maar kan ook worden gevonden met het openbaar vervoer (in combinatie met een taxi).

Binnenkort:  Alles op z’n tijd | Collages maken | driedaagse kunstretraite | 19 t/m 21 juli 2021 | De Poort in Groesbeek ( éénpersoonskamer en vol pension)
Klik hier
Meer informatie:
M.O@marliekeovermeer.nl | 06 18 18 18 48 |