Marlieke zoekt…
Help je me haar te vinden?
Een Duits (?) meisje, op de boot van Duinkerken naar Dover, DFDS, 21-juli 2019, 12-13 uur
Ik fotografeerde haar, niet wetende dat ze mijn muze voor ruim 100 portretten zou gaan worden.
Graag zou ik haar ontmoeten!! Bekijk de oproep van Marlieke uit 2020.

 

 

 

 

 

 

De ontmoeting van Marlieke
“Het meisje zit met twee vriendinnen op de boot van Calais naar Dover. Het is 21 juli 2019. De hele reis trekt zij mijn ogen in haar richting. De vorm van haar hoofd, haar blik mysterieus en tijdloos. Sereniteit aan de koffietafel. Zonder haar toestemming maak ik 3 foto’s in het moment, waarop ze in ‘haar-niet-aanwezig-zijn’ is. Ik vermoed dat ze een Engelse is, maar hoor haar Duits spreken. Langzaam gaat haar blik weer naar binnen. Weg van hier. Ik wil haar niet verstoren.”

Dan is ze weg en aangekomen.
“Ik ben weer terug in Nederland en haar beelden laten me niet los. Wat zegt ze me? Haar blik, haar ogen, raadselachtig als Mona Lisa. Onpeilbaar. Wie is zij? Waar komt zij vandaan? Zij is zij en ik zoek haar. in mijn poging haar te vinden heb ik haar verknipt en opnieuw gekleed, verscheurd en geplakt. Het mysterie krijgt nieuwe gezichten. Zo’n 110 keer ben ik met haar verbonden. Heb ik haar wezen gevonden? Zij is en toch is zij niet te kennen. Zo is zij. Ik noem haar dus Lisa.”

 

Lisa vindt bestemming in CWZ Nijmegen
Door inspanning van zus Myriam Overmeer is Marliekes wens in vervulling gegaan. Lisa heeft een plek waar iedereen haar kan vinden.
Ze hangt vanaf januari 2024 in het trappenhuis van het CWZ, dagbehandeling B09. Daar maakt het hele verzamelkunstwerk met 110 werken deel uit van de permanente kunstcollectie.