Over de KunstRetraites

geplaatst in: Geen categorie | 0

 

Voor wie levensvragen op een intuïtief beeldende manier wil onderzoeken.
In deze dagen kom je tot jezelf mèt en via het scheppen en laten spreken van beelden. Ze zijn aanleiding om thema’s of vragen die op dit moment in je leven spelen te onthullen en in het licht te zetten. Met zien wat was, wat is, wat kan worden. Een levende driedaagse met beeldend werken, gesprek en momenten van StilZijn

Over mij
Beeldend kunstenaar met ervaring als docent en trainer/coach.
Ik startte mijn loopbaan als docent omgangskunde en drama in het onderwijs. Daarna werkte ik als communicatietrainer en coach voor verschillende organisaties. Vanaf 1990 heb ik mij geheel gewijd aan de beeldende kunst. Sinds een aantal jaren richt ik mij ook (weer) op begeleiding van groep en individu. Alle wegen die ik ben gegaan komen daarin bij elkaar. Zo is mijn werk als begeleider een kunstwerkplaats geworden voor Zien, Zin en Zijn. Vrucht van mijn werk- en levenservaringen.

Uitgangspunten
In het beeldende werken is er ruimte voor alles. Als dat zo mag zijn kun je dingen ontdekken die helpen om een rode draad te ontdekken, een nieuw perspectief te kiezen en betekenis te geven aan je leven.
Je stimuleert zo bovendien je eigen scheppende vermogen en creativiteit, waarmee je vorm en betekenis geeft aan je leven nu. Het creatieve proces is doen en niet-doen, in- en uitzoomen, bewegen en je laten bewegen. Ja (laten) uitdrukken via de dingen. Daarbij vertelt je intuitie wat je moet doen, niet waarom.

“Zichzelf zijn, maar niet met zichzelf bezig zijn.” Buber

Aanpak
In mijn begeleiding nodig ik je uit tot inspiratie, de blik naar binnen en de moed te kijken en de waarheid te zien. Ik stimuleer en ondersteun de beweging die daarbij opgang komt. Daarbij maak ik gebruik van verschillende hulpbronnen, zoals tekenen, schilderen, schrijven en collages maken. De ervaring in het hier en nu en de reflectie die daarop, staan centraal.
Kernwoorden zijn: concrete opdrachten, met en op jezelf zijn en werken, samenzijn en uitwisseling, StilZijn.

Locatie Conferentieoord De Poort
Mooie rustige en inspiratievolle plek in de bossen tussen Malden en Groesbeek (vlak bij Nijmegen).
De Poort is eenvoudig te bereiken met de auto, maar kan ook worden gevonden met het openbaar vervoer (in combinatie met een taxi)

Tijdens de KunstRetraites zijn en werken we in de Descarteszaal die zich bevindt in het gebouw de “Filosoof”. Gebouwd op de plaats staat van de voormalige kapel van de Jezuïeten, de vroegere eigenaren van het terrein. Het Philosoficum klinkt dus door in de naam “Filosoof”.

 

Agenda

Alles op z‘n tijd

Een driedaagse kunstretraite

Maandagochtend 19 t/m woensdagmiddag | 21 juli 2021

De Poort | Biesseltsebaan 34 | 6561 KC Groesbeek

 

Meer vragen over of ideeen voor de Kunstretraites
M.O@marliekeovermeer.nl | 06 18 18 18 18 48